Gravstedstyper

Det traditionelle gravsted

Disse gravsteder er en gravstedsform som er kendt langt tilbage i tiden og tegner den gamle kirkegårdskultur. Med store eller små gravsten omgivet af lave hække og med en beplantning, der giver hvert gravsted sit særpræg. 

 

Kistegrav med sten i plæne

Der findes forskellige små plæner på kirkegården og blandt dem en plæne i kirkegårdens syd-vestlige del.

Her er der mulighed for at få en kistegrav med en fald sten lagt ned i græsplænen.
Stenen skal være granit 40 x 50 cm. Nedlæggelsen af pladen aftales med stenhuggeren.
Ved oprettelse af denne type gravsted betales for vedligeholdelse. 

Der må sættes en buket i en nedgravet vase eller sættes en dekoration på mindepladen, derudover må der ikke foretages udsmykning eller beplantning af gravstedet.

Urnegravsted

På kirkegården er der afdelinger med små og mellemstore urnegravsteder, der kan anlægges efter ønske. På disse gravsteder er der plads til en gravsten og er alle omkranset af lave takshække, der adskiller det ene gravsted fra det andet.

Urnegravsted med sten i plæne

Der er plads til to urner i hvert enkelt gravsted. På gravstedet lægges en stenplade, den skal være af granit 40 x 50 cm. Nedlæggelsen af granitpladen aftales med stenhuggeren. Ved oprettelse af gravstedet betales for vedligeholdelse.

Der må sættes en buket i nedgravet vase eller sættes en dekoration på pladen, derudover må der ikke foretages udsmykning eller beplantning af gravstedet.

Fællesgrav

Dette er den anonyme gravsted, hvor der ikke er markering af de enkelte grave. Fællesgraven er en plæne. Blomster og kranse lægges på brostenene ved vandkunsten. Ved urnenedsættelsen kan pårørende ikke være tilstede.