Ullerød Gospelkor

 

Kender du Ullerød Gospelkor?

Ullerød Gospelkor er Ullerød Kirkes kor og ledes af Katharina Baetz Rubin. 

Koret blev etableret i august 2011. Vi er omkring 30 sangglade medlemmer, og vi har plads til flere. 

Ordet ”gospel” kommer fra det engelske ord for evangelium, og gospelmusikken er i sit væsen religiøs. I Ullerød Gospelkor er din tro en privatsag. Nogle bruger kirken meget, for nogle er gospelsangen en måde at udleve troen på, for andre ren sangglæde, men alle er velkomne uanset religiøs overbevisning. 

Vi øver mandage kl. 19.00 – 21.30 i Ullerød Kirke.  Vi medvirker ved 1-2 gudstjenester, og sæsonen afsluttes med en koncert. Derudover optræder vi på bestilling. Vi har bl.a. underholdt ved arrangementer i foreninger, på biolioteker og på plejehjem. Datoerne for de forskellige arrangementer kan ses her på kirkens hjemmeside.

Har du lyst til at synge med?

Ullerød Gospelkor er et åbent kor for alle over 18 år. Kan du synge rent, og har du erfaring fra et andet kor, er det en fordel.  Der vil være en let stemmeprøve, hvor korleden lytter til din stemme, så du kan blive placeret i den rette stemmegruppe alt efter, om du er sopran, alt eller tenor. Vores forventning til dig er, at du er parat til at indgå i et hyggeligt fællesskab. Det er vigtigt, at du er mødestabil, fordi vi som kor er afhængig af hinanden både til øveaftener, gudstjenester og koncerter. 

Vi vil gerne have flere kormedlemmer, og vi vil specielt gerne have nogle flere mænd med på podiet, så vi kan få alle de flotte dybe klange med. 

Du er velkommen til at synge med til to øveaftener og prøve om gospel er noget for dig. Derefter skal du melde dig formelt ind. Se her hvordan.

Korleder og pianist

Korlederen er helt central for et kor. Korlederen sætter retningen, vælger repertoiret, underviser og dirigerer koret. Korlederen skaber korets kultur og personlighed.

Vi er meget glade for, at Ullerød Gospelkor ledes af Katharina Baetz Rubin. Katharina har mange års erfaring som leder af gospelkor og rytmiske kor, bl.a. ’Gospel Unusual’, 'Joy Delivered', og har sit eget band 'Raven Chant'. Katharina og bandets seneste udgivelse "The Journey - Emma, she's Emmerican" kan ses og høres her.

Hun dirigerer med kæmpe musikalitet, energi og en smittende entusiasme. Katharina gør også en stor indsats for at udvikle kormedlemmernes sangteknik, så vi lærer at få god lyd og undgår at slide på stemmen. Ullerød Gospelkor prioriterer fællesskabet, både det sociale, arbejdsmæssige og korets fælles vellyd. Men det udelukker ikke, at man hos os kan få mulighed for at prøve solistrollen under Katharinas vejledning.

Katharinas baggrund i den rytmiske musik afspejler sig i hendes valg af repertoire. Vi kommer vidt omkring fra gamle spirituals, nyere gospel, til ballader af Beatles og Cohen. Ønsker og forslag fra medlemmerne af koret er selvfølgelig også velkomne. 

Vores pianist, Andreas Flensted-Jensen, er uddannet i musikvidenskab og har arbejdet som professionel musiker i de sidste 10 år, bl.a. i Paradyme Duo, som turnerer rundt i indland og udland og spiller koncerter. 

Kontakt os for spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på mailadressen: ullerodgospelkor@gmail.com

Der er også mulighed for at ringe til Lone Krüger på tlf. 20 44 55 90.

   Gospelkorets kalender