Klik på videoen, og hør børnekoret smukt opfordre til at 'bruge din stemme' ved menighedsrådsvalget i september måned.

SÆT KRYDS I KALENDEREN

Tirsdag den 17. september 2024 klokken 19

Deltag i Valgforsamlingen i Ullerød Sogn - og vær med til at bestemme, hvem der de næste 4 år skal repræsentere sognets folkekirkemedlemmer i menighedsrådet.

 

Overvej, om det er dig eller én, du kender, der skal stille op og have indflydelse på, hvad der skal ske i vores lokalområde.

 

På gensyn til Valgforsamling i Ullerød

Velkommen i Ullerød Kirkes menighedsråd

Mener du, at Ullerød Kirke er det naturlige samlingspunkt i hverdagen og ved livets store begivenheder, og vil du være med til at styrke fællesskabet i lokalområdet, så er det helt sikkert dig, der skal med i menighedsrådet.

 

I Ullerød Kirkes menighedsråd er vi 10 medlemmer med vidt forskellig baggrund, som vælges for en fireårig periode. Menighedsrådsmedlemmer er engagerede mennesker, som har en kristen grundholdning, og som arbejder for, at kirken tilbyder gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst. 

 

 

Hvad laver et menighedsråd?

 

Menighedsrådet er folkekirkens lokale demokrati, og rådets medlemmer har ansvaret for at skabe og drive kirke for børn, unge, familier og ældre i sognet. Vi har både administrative og kirkelige opgaver.

 

Ansvarsområdet spænder vidt, fra ledelse af kirkens medarbejdere, økonomistyring, kommunikation over til istandsættelse af bygningerne til at beslutte de aktiviteter, kirken tilbyder til sognets beboere. Pt. driver menighedsrådet også ombygningen af kirken.

 

Der afholdes normalt menighedsrådsmøde én gang pr. måned. Dertil kommer deltagelse i nogle møder i forskellige underudvalg alt efter interesse og tid.

 

 

Skal jeg vide en masse for at være med i menighedsrådet?

 

Nej, det er ikke nødvendigt. Du kommer langt med nysgerrighed og interessen for at samarbejde - og du vil helt sikkert opleve at du får ny viden og kompetencer. Iøvrigt er de fleste medlemmer erhvervsaktive og udfører menighedsarbejdet i fritiden som frivilligt arbejde.

 

I Ullerød Kirke er vi med i flere samarbejder på tværs af sogne i Hillerød Provisti, f.eks. inden for økonomi, personaleledelse, og den vej igennem har vi adgang til ekspertviden, som kan hjælpe os til at drive kirken som en professionel arbejdsplads.

 

Det skal dog ikke fraholde dig fra at opstille til menighedsrådsvalget, hvis du har stor viden inden for et felt f.eks. det håndværksmæssige, økonomi eller personaleledelse. Det er ganske sikkert viden, som du bruger på anden måde i din hverdag, så overvej, om det ikke er tid til at lære nyt og samtidig blive en del af et fællesskab, der går på tværs af alder, køn, baggrund og kompetencer. 

 

Har du lyst til at gøre en forskel og sammen med resten af menighedsrådet skabe Hillerøds bedste folkekirke med højt til loftet, så vil vi blive glade for at høre fra dig.

 

Hvis du ikke ønsker at stille op til menighedsrådsvalget som kandidat, så håber vi du alligevel vil orientere dig om Valgforsamlingen og møde op på dagen for at stemme på de opstillede kandidater. Udover at stille op, så er det nemlig den måde, du som medlem af Folkekirken bedst kan sætte retningen for vores kirke her i Ullerød.

 

 

Har du spørgsmål - eller overvejer du at melde dig som kandidat?

Det glæder os, hvis du også har stor interesse i at udvikle og bidrage til lokalsamfundet her i Ullerød.

 

Hvis du har spørgsmål og/eller vil høre mere, inden du måske melder dig som kandidat, så ræk ud til formand for valgbestyrelsen, Mai-Britt Lange - enten ved at sende en mail ved at klikke på knappen herunder eller ved at ringe på telefon 2992 5434. 

 

 

 

Send Mai-Britt en mail

Hvem kan stemme ved valgforsamlingen?

For at kunne stemme skal du

  • være fyldt 18 år
  • være medlem af Folkekirken
  • bosiddende i sognet, eller have flyttet dine parlamentariske  rettigheder til sognet
  • have dansk indfødsret eller bopæl i Danmark uafbrudt i et år forud for valgdagen

 

Kriterierne skal være på plads senest den første hverdag i september, dvs. mandag den 2. september 2024. Læs mere om at løse sognebånd længere nede på siden.

Hvem kan stille op til menighedsrådet?

Alle som opfylder kriterierne for at stemme, kan blive opstillet som kandidat - med undtagelse af:

  • præster , der er ansat i Folkekirken
  • kirkefunktionærer og andre ansatte ved kirken og kirkegården, der er ansat over 8 timer/uge og mere end en måned

 

Er du interesseret i at vide mere om menighedsrådets arbejde eller at stille op til valget, så ræk ud til formand for valgbestyrelsen, Mai-Britt Lange.

Enten ved at klikke på knappen herunder eller ringe på telefon 2992 5434.

Send Mai-Britt en mail

Er du i tvivl om hvilket sogn du hører til?

Tjek dit sogn her! På mindre end ét minut kan du se, hvilket sogn du hører til på baggrund af den geografiske placering.

KLIK HER - OG FÅ SYN FOR SAGEN

Ønsker du at løse sognebånd?

 

Det kaldes at løse sognebånd, når du bor uden for sognet, men flytter dine parlamentariske rettigheder til sognet. Det samme gør sig naturligvis også gældende, hvis du vælger at blive tilknyttet en kirke som ligger i et andet sogn og du samtidig bor i Ullerød.

 

I Ullerød sogn har 78 personer løst sognebånd til én af vores to præster, så det forekommer jævnligt. 

 

Bor du udenfor sognet, men har lyst til at løse sognebånd til Ullerød Kirke, så kontakter du den præst som du ønsker at flytte til. Præsten sørger for at udføre det administrative  arbejde i den forbindelse.

 

For at en evt. sognebåndsløsning er gældende ved Valgforsamlingen i september måned, så skal papirarbejdet være på plads senest mandag den 2. september 2024 kl. 12. 

Mød det nuværende menighedsrådsvalg

Disse 10 personer har været medlemmer af menighedsrådet de seneste 4 år.

Ved det kommende valg skal der vælges 10 medlemmer plus stedfortrædere.

Verner Bech

Formand

Ingrid Læsøe Fink

Næstformand

Karsten Hilde

Kirkeværge

Tina Munkholm

Kasserer

Anja Radmer

Kontaktperson

Lone Krüger

Kontaktperson

Kirsten Holme Christensen

Sekretær

Dorte Rovsing

Medlem

Mai-Britt Lange

Medlem

Mette Saaby Nielsen

Medlem

Har du spørgsmål - eller overvejer du at melde dig som kandidat?

Det lyder godt, at du har spørgsmål og/eller vil høre mere inden du måske melder dig som kandidat. Det glæder os, hvis du også har stor interesse i at udvikle og bidrage til lokalsamfundet her i Ullerød.

 

Ræk ud til formand for valgbestyrelsen, Mai-Britt Lange - enten ved at klikke på knappen herunder, så du kan sende en mail eller ved at ringe på telefon 2992 5434. 

 

 

 

Send Mai-Britt en mail